Απάντηση σε δημοσιεύματα εφημερίδας «Χαραυγή»
Το εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ, εσχάτως ,επί μονίμου βάσεως, ασχολείται με το Ιδρυμα Στρατηγού Γ. Γρίβα – Διγενή, αφιερώνοντας πολυσέλιδα δημοσιεύματα.. Είναι τοις πάσιν γνωστό, ότι για μεν τον αρχηγό της ΕΟΚΑ τρέφουν απύθμενο μίσος, έχουν αναλάβει δε εργολαβικά την λασπολογία εις βάρος του αρχηγού και των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Φαίνεται όμως, πως το Ιδρυμα Στρατηγού Γ. Γρίβα – Διγενή, το αγαπούν και το νοιάζονται ιδιαίτερα. Αλλοιώς δεν εξηγούνται τα συνεχή πολυσέλιδα δημοσιεύματα που βάλλουν κατα πάντων όσων (κατά τη γνώμη τους) δεν σέβονται τους όρους και τις διατάξεις του κατασταστικού που όρισε ο ιδρυτής.
Από τη θέση του Προέδρου του Ιδρύματος και με εντολή και κατ εξουσιοδότηση των ενεργών μελών της Διοικούσας Επιτροπής , θα ηθελα κατ αρχάς να εκφράσω προς τους συντρόφους, τις ευχαριστίες μας , για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το Ιδρυμα του Στρατηγού Γρίβα – Διγενή. να τους καθησυχάσω, διαβεβαιώνοντας τους, μετα λόγου γνώσεως, ότι όλα βαίνουν καλώς στο Ιδρυμα Στρατηγού Γρίβα – Διγενή.
Η Δ.Ε. με ανανεωμένες δυνάμεις, με νεά πρόσωπα, προχωρεί ομόφωνα στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για επίτευξη των σκοπών που έταξε ο Διγενής με την ιδρυτική πράξη. Η διαδοχή στη Διοίκηση υπήρξε ομαλή. Η νέα διοικούσα επιτροπή εκφράζει και δια της παρουσης θερμές ευχαριστίες στα απελθόντα μέλη και δη στους Νίκο Ιωάννου χειρουργό καρδιολόγο, Γεώργιο Χατζηνικολάου τ. υπουργό Παιδείας, Χρηστο Προδρόμου αξιωματούχο της Εθνικής Τράπεζας και προς τον πρόσφατα απελθόντα Πρόεδρο της Δ.Ε. κ. Λοίζο Αραβή, αξιωματούχο της Εθνικής Τράπεζας. Οι ανωτέρω επί μια δεκαετία και πλέον αγωνίστηκαν και προσέφεραν στο ίδρυμα , υπό συνθήκες δύσκολες και αντίξοες. Έκαναν θυσίες σε χρόνο και σε χρήμα. Κανείς λογικός και έντιμος άνθρωπος δεν θα βρεθεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα τους ειδικά στην διαχείριση των οικονομικών του Ιδρύματος. Εξ ιδίας γνώσεως σας διαβεβαιώ ότι σε ολή τους τη θητεία δαπανουσαν εξ ιδίων για τις ανάγκες του ιδρύματος. Δεν επιβάρυναν τον ισολογισμό του ιδρύματος με καμμιά δαπάνη, Συνεπώς ποιός λογικός άνθρωπος θα συμμεριζόταν τις φαντασιώσεις και τα μυθεύματα που μόνο αρρωστημένα μυαλά μπορουν να διανοηθούν και να επινοήσουν;;
Για ασφαλείς και βάσιμες πληροφορίες για το ίδρυμα και τη διοίκηση του, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας στο wwwdigenisidrima.gr, όπου καταχωρούνται απο τη Διοίκηση του ιδρύματος όλες οι ανακοινώσεις.
Οσον αφορά τους ισχυρισμούς για παρεμβάσεις των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ και άλλων Οργανισμών και ιδρυμάτων που στελεχώνουν αγωνιστές, δεν μπορούμε να μιλούμε για αθέμιτες παρεμβάσεις, διότι το Ιδρυμα αφορά ως εκ του σκοπού του, τους ιδιους τους αγωνιστές. Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον τους για την καλή και εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος Στρατηγού Γ. Γρίβα – Διγενή, ειναι εύλογο και δεδικαιολογημένο .
Τουναντίον , η Δ.Ε. του ιδρύματος απευθύνει προς το ΑΚΕΛ και το εκφραστικό του οργανο, το ερώτημα: Ποιο έννομο συμφέρον εξυπηρετούν οι παρεμβάσεις προς την εποπτευουσαν αρχή στην Αθήνα, εξεχοντος στελέχους του ΑΚΕΛ και της κυβέρνησης Χριστόφια ; Φαίνεται πως ο κύριος αυτός, έλυσε όλα τα μεγάλα προβλήματα της αρμοδιότητας του και αλλοιθωρίζει προς το Ιδρυμα Διγενή . Στόχος της παρέμβασης του ήταν και ειναι η πρόκληση εμποδίων στην ομαλή λειτουργία της Δ.Ε. και επίτευξη των σκοπών του ιδρύματος. Εχουν γνώση οι φύλακες!!!
Σας διαβεβαιούμεν ότι η διοίκηση του Ιδρύματος Γ. Γρίβα – Διγενή από την Αθήνα, σε απόλυτη συνεργασία με τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, θα προχωρηουν, στην επίτευξη των στόχων και των σκοπών του ιδρύματος και ας χάσουν μερικοί τον ύπνο τους.
Για την Διοικούσα Επιτροπή
ο πρόεδρος
Παναγιώτης Γ. Γιώρκας