Σχετικά με Εκδήλωση μνήμης για τα 60χρονια από τον Ορκο των Αθηνών, Σπίτι της Κύπρου

Στις  5 Απριλίου  2013, στο σπίτι της  Κύπρου , στο οίκημα της Κυπριακής  πρεσβείας στην οδό Ξενοφώντος, με πρωτοβουλία  των   Σύνδεσμων Αγωνιστών  ΕΟΚΑ,  του Ιδρύματος  Απελευθερωτικού  αγώνα  ΕΟΚΑ, του ΣΙΜΑΕ, και της Κυπριακής Πρεσβείας , παρουσία, πλήθους  αγωνιστών της  ΕΟΚΑ και  εκλεκτών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση  για τα  60χρονα  από τον “Ορκο των Αθηνών”.  Μετροφυλίσαμε τις  σελίδες της  εθνικής  ιστορίας και  τιμήσαμε τους  πρωταγωνιστές των γεγονότων, τον αρχ. Μακάριο,  τον  υπουργό  Γ. Στρατο,  τον καθηγητή Γεράσιμο Κονιδάρη, τον  στρατηγό Γ. Γρίβα – Διγενή,  τους αδελφούς Σάββα και  Σωκράτη Λοίζίδη και όλους  τους άλλους που έδωσαν τον όρκο για τον  αγώνα της απελευθέρωσης – Ενωσης

Προβλήθηκαν εικόνες της  περιόδου και μίλησαν  για την επέτειο ο πρέσβυς κ. Ιωσήφ Ιωσήφ. οι  αγωνιστές της  ΕΟΚΑ  Θάσος  Σοφοκλέους  και Ανδρέας  Αγγελόπουλος και ο τέως  πρόεδρος της  Ακαδημίας  Αθηνών κ. Γ. Κοντόπουλος. Απενημέηθησαν  τιμητικα  μετάλλεια  προς  την Ακαδημία  Αθηνών και προς τον κ. Γ.Κοντόπουλο για την  συνεισφορά  τους  στον  αγώνα.

Το ίδρυμα  Στρατηγου Γ. Γρίβα  Διγενή  εκπροσωπήθηκε  από τους  Παναγιώτη Γιώρκα,  Ανδρέα  Γεωργίου και Ιωάννη  Τσίντζουρα.