Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος Στρατηγού Γ. Γρίβα – Διγενή, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο “ΠΕΛΑΣΓΟΣ” και τον κ. Γιάννη Γιαννάκενα, προβαίνει στην επανέκδοση του επιστημονικού συγγράμματος, του αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α του θρυλικού Διγενή.

Ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας – Διγενής, είναι ο στρατιώτης του Ελληνικού Εθνους.
Ως σπουδαστής της Σχολής Ευελπίδων πολέμισε κατά τη Μικρασιατική εκστρατία.
Ως επιτελάρχης και ως μάχιμος αξιωματικός πολέμισε κατα του φασισμού και του ναζισμού κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο.

Κατα την περίοδο της κατοχής μετέσχε στην εθνική αντίσταση ηγούμενος της “Χ”.
Στα Δεκεμβριανά, πιστός στη νόμιμη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας, συνέτεινε τα μέγιστα στην απόκρουσης της κομμουνιστικής επίθεσης και ανατροπή των σχεδίων καθιέρωσης του ολοκληρωτισμού ως καθεστώτος διακυβέρνησης της χώρας, γεγονός που δεν θα του συγχωρήσουν ποτέ οι οπαδοί του κόκκινου φασισμού.

Το 1955 -1959, επικεφαλής της Ε.Ο.Κ.Α, διεξάγει τον αντιαποικιακό απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου. Ηγούμενος μια χούφτας απειροπόλεμων και αμουστακων παιδιών, με ελάχιστα και αυτοσχέδια μέσα, σε έδαφος ακατάλληλο για διεγωγή ανταρτοπολέμου, αντιμετωπίζει με επιτυχία τις πολυάριθμες, οργανωμένες και άρτια εξοπλισμένες δυνάμεις της αποικιοκρατικής Αγγλίας. Στον αγώνα αυτό καταφερνει να ενώσει ψυχικά ολόκληρο τον κυπριακό λαό, αγωνιζόμενος για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα. Ο ΔΙΓΕΝΗΣ γίνεται θρύλος, ίνδαλμα της νεολαίας, εμπνευστής και καθοδηγητής των όπου γης σκλάβων που επιζητούσαν την ελευθερία τους.

Ο αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α, ο θρυλικός ΔΙΓΕΝΗΣ αναδεικνύεται σε καθηγητή του ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΣΜΟΥ. Το παρόν σύγγραμμα του αποτελεί απόσταγμα της επικής τετραετούς ανταρτικής δράσης του κατα του πανίσχυρου αποικιοκρατικού στρατού.

Η επανέκδοση και επανακυκλοφορία του συγγράμματος αυτού του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή αποτελεί απόδοση οφειλομένου φόρου τιμής προς τον Θρυλικό αρχηγό της ΕΟΚΑ και τα παλληκάρια του.

Νοεμβριος 2013
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΠΥ ΓΡΙΒΑ – ΔΙΓΕΝΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΙΩΡΚΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΕΛΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ Β. ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ