«ΑΛΛΟΥ  ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ  ΑΛΛΟΥ ΚΝΥΘΕΣΤΕ»

Με  συνεχή δημοσιεύματα , το εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ  ασχολείται με το Ιδρυμα Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή. Μέχρι  σημείου που το αναγνωστικό κοινό θα  διερωτάται γιατί το κάνουν  αυτό. Ασφαλώς  το κίνητρο των  δημοσιευμάτων  δεν είναι το καλώς νοούμενο ενδιαφέρον για ένα εθνικό ίδρυμα. Δεν χρειάζεται να    αναλύσουμε σε τι αποσκοπούν. “Αλλού τους τρώει και αλλού κνύθονται”  Ξέρουν  αυτοί…

Μια  σύσταση απευθύνω στους  εν Κύπρω  συντρόφους, να  ασχολούνται πρωτίστως  με τα  του οίκου  τους και να  αφήσουν το έργο της  διοίκησης του Ιδρύματος Διγενή,   στην αρμόδια  Διοικητική Επιτροπή.

Μιλάμε για το ίδρυμα  Στρατηγού Γ. Γρίβα  – Διγενή  που  εδρεύει στην Αθήνα  και όχι για ίδρυμα  Στάλιν  ή Λένιν, η  Μάρξ…   Αλήθεια  σε τις σας  αφορά  η  Διοίκηση του ιδρύματος Διγενή;;;

Ασχοληθείτε  λοιπόν εσείς με τα  του οίκου  σας  και  εμείς  με τα  του δικού μας  οίκου.

«   Σηκώσατε  το γάντι και απαντάτε  στον κ. Γιώρκα..” ήταν ο τίτλος  του δημοσιεύματος  σας στις  20 Ιαννουαρίου ε.ε..  Δεν ξέρω  αλήθεια, να  σας  πέταξα  κανένα  γάντι και αν βρήκατε  γάντι για να το σηκώσετε.  Η  αλήθεια  είναι  ότι  δεν απαντήσατε στο τεθέν ερώτημα. Ποιό έννομο συμφέρον  έχει ο υπουργός  σας, που ανερυθρίαστα πραγματοποίησε  παρέμβαση  στα θέματα  του ιδρύματός μας;  Είναι  υπουργός  απαντήσατε.  Ωραία .Και τί με αυτό; Έχει καμμιά αρμοδιότητα και εξουσία  επί του ιδρύματος μας  που  εδρεύει στην Αθήνα; Με ποιο νόμο απέκτησε  εξουσία  και αρμοδιότητα  στο ίδρυμα  Διγενή;

Τι θέλετε  και ασχολείστε  με τη  διοικούσα  επιτροπή του  ιδρύματος  Διγενή.  Τι σας  ενοχλεί; Εχετε  εσείς  λόγο  στη διοίκηση του ιδρύματος; Μηπως  σας  αφορά  ο σκοπός του και  δεν το ξέρουμε; Το ίδρυμα  ειναι για τους αγωνιστές  της  ΕΟΚΑ  και μόνο αυτούς  αφορά. Αν ηταν ίδρυμα  Στάλιν  ή Λένιν, ή Μαρξ,  θα  είχατε  εσείς  πρωτίστως  εύλογο και έννομο συμφέρον να  αναμιγνύεσθε.

Η  διοικούσα  επιτροπή  εκλέγεται σύμφωνα  με  το καταστατικό του ιδρύματος.  Δεν προβλέπεται πουθενά  έγκριση από το ΑΚΕΛ για  το διορισμό μελών της .  Ούτε και εμείς έχουμε αξίωση να  εκλέγουμε  η να  εγκρίνουμε τα  μέλη της  κομματικής  σας  επιτροπής.

Οσον αφορά τις αναφορές  σας σε  προσωπικά  δεδομένα μελών της  Δ.Ε.  Ασφαλώς γνωρίζετε ότι σε καμμιά  δημοκρατική και ευνομούμενη  πολιτεία, κανένα  κόμμα  και κανένας  οργανισμός δεν έχει δικαίωμα  να  φακελλώνει τους πολίτες. Κατ ευτυχή συγκυρίαν, σήμερα  η  Κύπρος είναι εντεταγμένη  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά φαίνεται ότι  δεν  έχετε  αντιληφθεί  οτι υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία  για προστασία  των προσωπικών  δεδομένων. Θα  το αντιληφθείτε  σύντομα.

Για τα  ερωτήματα  που θέτετε  για τον Αντρέα  Γεωργίου, ο φάκελλος  σας  δεν είναι καλά ενημερωμένος. Ουδέποτε υπήρξε καταζητούμενος, ούτε  έφυγε  από τη  Κύπρο προ του πραξικοπήματος, Ούτε  απουσίαζε  απο τη κηδεία της  μητέρας του. Μάλιστα  κάνει  συχνά μακροχρόνιες διακοπές  στη  Κύπρο. Aλλά  φαίνεται  ο  εμπνευστής του  δημοσιεύματος ειναι εκπαιδευμένος, επιστήμονας  στο διασυρμό και στη λασπολογία.  Συγχαρητήρια…

Οσον αφορά  τα κριτήρια  επιλογής του  νεαρού Λάζαρου  Β. Παυλίδη, πέραν του ότι ειναι άριστος  επιστήμονας, έχει τόσο υψηλό  I Q,   όσο χίλια  εδονόπουλα.

Εξαγγείλατε ότι αύριο θα μας κάνετε  τη  τιμή  να   ασχοληθείτε  με  το πρόσωπο του προέδρου της  Δ.Ε. κ. Γιώρκα, για το λόγο αυτό και προς ολοκλήρωση του φακέλλου  σας  στέλνουμε  και  φωτογραφία του.

Σύντροφοι,  εσείς  πίνετε  νερό στο όνομα  του “πατερούλη των λαών” του  αιμοσταγούς  Στάλιν. Στο όνομα του  βαφτίζατε τα παιδιά  σας. Είχατε και τη  φωτογραφία του ανηρτημένη στα γραφεία  σας, στα  σαλόνια και στους ηλιακούς  σας. Δίπλα είχατε  το Λένιν, τον Μαρξ. Αργότερα  βάλατε και τον Μακάριο, τον τσε  Γουεβάρα  και  τον Κάστρο. Και αυτοαποκαλείσθε  “Λαίκές  οργανώσεις”,  “δημοκράτες” ,  “αντικαπιταλιστές” κ.λ.π.  Μην μπερδεύεστε… αυτή  η  ιδεολογία  λέγεται Ολοκληρωτισμός. Κόκκινος  φασισμός που  ασφαλώς  είναι ισότιμος  και ισάξιος  με το Μαύρο Φασιμό.  Η  Δημοκρατία  είναι  άλλο πράγμα. Μην τα  μπερδεύετε!!!

Στη  Δημοκρατία, ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να  πιστεύει σε όποια ιδεολογία κρίνει και να  εκφράζεται  ελεύθερα.  Εσείς  ατυχώς  δεν ανέχεσθε την υπαρξη άλλης ιδεολογίας και άλλης άποψης, διαφορετικής  από τη δική  σας.  Αλήθεια, να ασπαστούμε και εμείς  τον κομμουνισμό  για να μην  ενοχλείστε από τη παρουσία  μας; Μη γένοιτο!!! Είμαστε  Ελεύθεροι άνθρωποι, με ελεύθερη συνείδηση, με καθαρά  δημοκρατικές  πεποιθήσεις.  Απλά  απεχθανόμαστε τον ολοκληρωτισμό   και τις δικτατορίες σε κάθε τους μορφή.  

Και  επανερχόμενοι στο τίτλο της  απάντησης  μας. Αυτό που σας τρώει  είναι ότι  δεν θέλετε να τιμάτε ο  Διγενής.  Φοβάστε τη δόξα του Διγενή. Τη δόξα  αυτή την απέκτησε  στα  πεδία των μαχών , αγωνιζόμενος   για την ελευθερία , τη  δημοκρατία, τη δικαιοσύνη.

Ο Διγενής θα  είναι και θα παραμένει “ρότσος” μέσα  στο  στομάχι  σας!!! Αναλάβατε   οι “λαϊκές  οργανώσεις” , εργολαβικά το  έργο  της  λασπολογίας  και κατασυκοφάντησης  του  Διγενή  και των αγωνιστών της  ΕΟΚΑ , παραλαμβάνοντας τη  σκυτάλη από τις   αγγλικές  μυστικές υπηρεσίες. Φανατίζετε τα  αμαθή και ημιμαθή  Εδονόπουλα και τα  εμποτίζετε  με  μίσος  κατά του Διγενή και της  ΕΟΚΑ. Ποντάρετε στη μισαλλοδοξία, στο διχασμό του λαού. Αναλογισθείτε που θα  τους οδηγήσετε  και  Συνέλθετε.

Μέσα από “ τη  σφηκοφωλιά  της  ΕΟΚΑ  Β,”  χωρίς  κεντρίσματα…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   Γ.  ΓΙΩΡΚΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  Δ.Ε ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ –  ΔΙΓΕΝΗ.
Υ.Γ.  Για οποιεσδήποτε  άλλες  πληροφορίες  για “τη  σφηκοφωλιά  της  ΕΟΚΑ Β”   αποφασίσαμε και εξουσιοδοτούμε   το  εξαίρετο μέλος  της  δ.ε. Α. Δράκο , προς τον οποίο παρακαλούμε  να  απευθύνεσθε.