Κλείνουμε  ευλαβικά το  γόνυ μπροστά στο λιτό μνημείο του  Αθάνατου Αρχηγού  της  Ε.Ο.Κ.Α του θρυλικού ΔΙΓΕΝΗ. Τιμούμε  τη  μνήμη του και τους ηρωικούς   αγώνες του.

Τιμούμε  τον  ηρωϊκό ανθυπολοχαγό που έφερε την Ελληνική σημαία  μέχρι τα πρόθυρα της  Άγκυρας.

Τιμούμε τον επιτελάρχη που πολέμησε  το φασισμό και  το ναζισμό ,   το 1940 στα βουνά της  Βορείου  Ηπείρου.

Τιμούμε  τον αρχηγό της αντιστασιακής οργάνωσης “Χ”  που αντιστάθηκε  στη  Γερμανική κατοχή, που  υπό τις  διαταγές  της  νόμιμης  Ελληνικής  κυβέρνησης συνέτεινε τα  μέγιστα  στην απόκρουση της Δεκεμβριανής  επίθεσης  τουν κοκκινου φασισμού.

Τιμούμε  τον θρυλικό αρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α που  με  φούχτα αμούστακα και απειροπόλεμα παιδιά πολέμισε την πανίσχυρη Βρεττανική  αυτοκρατορία

Τιμούμε ,  τον θεμελειωτή της  άμυνας  της  Κύπρου έναντι της  τουρκικής  βουλιμίας και επεκτατικότητας,

Τιμούμε  τον Διγενή που  αντιστάθηκε  στη  στρατιωτική κυβέρνηση των  Αθηνών , που μέχρι την τελευταία  του πνοή αντιστάθηκε στα σχέδια των  ντόπιων και ξένων για ξεπούλημα της  Κύπρου.

Τιμούμε,  τον εμψυχωτή των υποδούλων λαών,  τον  εμπνευστή της νεολαίας.  Στο πρόσωπο του  τιμούμε τους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α,  αυτούς  που έδωσαν  το αίμα  τους και τη  ζωή  τους για την  αποτίναξη του αποικιοκρατικου  ζυγού.  Αυτούς  που από αγάπη και μόνο προς την πατρίδα και τη λευτεριά, πολέμισαν  υπό τις  διαταγές  του “Γέρου της  Κύπρου”.

Καλούμε την νεολαία, να μελετά  και να  εμβαθύνει στην ιστορία, αντλώντας  γνώση και μάθηση από τις αληθινές πηγές της  ιστορίας.  Μελετώντας  αυτούς  που  έγραψαν την πραγματική ιστορία στα πεδία των αγώνων.

Η  ιστορία  που επιχειρείται να γραφτεί – να  πλαστογραφηθεί στα  κομματικά γραφεία των  αυτοαποκαλούμενων “λαίκών οργανώσεων” των θαυμαστών του κόκκινου φασισμού και του  Στάλιν, που ανέκαθεν  κρύβονταν κάτω  από τις προβιές του  αντιαποικιοκράτη, αντιιμπεριαλιστη, αντικαπιταλιστή, δημοκράτη  κ.λ.π  δεν είναι ιστορία, αλλά  σκέτη  λασπολογία, κήρυγμα  μισαλλοδοξίας και  διχασμού,  που ατυχώς παρασύρει  και δηλητηριάζει με  μίσος και ψέμα τ’ αμαθή και ημιμαθή Εδονόπουλα.

Ο  ΔΙΓΕΝΗΣ είναι  το αληθινό  διαμάντι, που πάντοτε θα  λάμπει, θα  οδηγεί και θα  εμπνέει την υγειώς  σκεπτόμενη νεολαία  εμφυτεύοιντας στις καρδιές τη  πίστη προς στο Θεό  και την αγάπη προς τη πατρίδα.

“ΔΙΓΕΝΗΣ    θα πει ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΛΑΔΑ  ΔΙΓΕΝΗΣ
τέτοια Λευτεριάς λαμπάδα δεν την έσβησε κανείς.”

ΑΘΗΝΑ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2013

Η  ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ –  ΔΙΓΕΝΗ